3/7/12

Θα σταματήσεις να ελπίζεις?



Πες το ενημέρωση, να δεις τ' αλλιώτικα τα πράγματα που σκέφτεται ο άνθρωπος δίπλα σου.


Αν ενδιαφέρεται ρωτάει, δε νιώθει αδιάκριτος. Όταν νιώθει άσχημα το λέει, δεν πλέκει ένα μυστήριο γύρω του. Αν δε τα κάνεις εσύ, ίσως τα κάνει άλλος στη θέση σου. Επειδή δε το δείχνει, δε σημαίνει ότι δε το νιώθει ή δε το σκέφτεται.

 
Και να ξέρει ότι δεν έχω τίποτα να κρύψω. Σιχαίνομαι τις ψεύτικες σχέσεις.


Είναι η ζωή που θέλει να του αποδείξει ότι δε θα τον αφήσει να χαρεί ποτέ ολότελα. Είναι τραγικό και δε θέλει να το πιστέψει. Πάνω που είδε τις ελπίδες να γίνονται πραγματικότητα, τον πλήγωσαν οι λεπτομέρειες.


Όταν αγαπάς, παίρνεις τα όρη τα βουνά, λεωφορεία και τρένα. Εγώ τα πήρα, εσύ?


Πουτάνα ζωή. Τίποτα δεν θέλεις να είναι τέλειο. Κι εκείνος προσπαθεί συνέχεια να φτάσει όσο πιο κοντά γίνεται. Θέλει να φύγει, να ψάξει πού σκέφτονται έτσι. Πού βλέπουν καθαρά, πού θα συμπονέσουν την έγνοια σου?


Προσπερνώ μία, προσπερνώ δύο, προσπερνώ τρεις, περιμένω να δω πότε θα τρακάρουμε.


Έχει φίλους κι αδερφούς και καμία άλλη ανάγκη. Ψέματα. Ποιος δεν έχει ανάγκη να αγαπηθεί? Ποιος δεν έχει όνειρο έναν έρωτα? Αυτή την ορμή πώς να την καταπολεμήσει...


Όταν παραλίγο να κουραστώ, το ξέχασα και είπα "δε πειράζει". Τώρα που συνειδητοποίησα ότι θα κουραστώ πάλι, τρόμαξα.


Δε λέει λόγια ελαφρά και ξέρει από υπερβολές. Ξέρει να τις εντοπίζει και τις απεχθάνεται. Υπόσχεται και δε ξεχνάει. Εντοπίζει επίσης την ευγνωμοσύνη. Κι αν δεν την δείξεις, απογοητεύεται. Γιατί τα κάνει για εσένα.


Είναι που φοβάμαι μη μετανιώσω ό,τι είπα, ό,τι έκανα κι ό,τι ένιωσα. Δε θέλω να πάει η προσπάθειά μου χαμένη.


Σκέφτεται πως δε θα το βάλει κάτω κι ας του μαυρίζουν την ψυχή. Η ζωή και η αγάπη που τον καταρρακώνουν. Οι άνθρωποι. Και ας απογοητεύεται από έναν άνθρωπο που μαζί του θέλει να αποδείξει ότι υπάρχει εξαίρεση στον κανόνα.


Σ' αγαπώ μα τι να κάνω, μια σε βρίσκω, μια σε χάνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: